New School and Sensory Garden

Dewlish, Dorset

The proposed site is located within Dewlish, a small village in Dorset with a population of 284 people. The client, Dorset Wellbeing, offers alternative education across Dorset for children with learning difficulties. The brief for the project consisted of proposing a design to convert the existing courtyard between the U-shaped barns into a Mediterranean garden & artist studio for the children being taught by the client. The preliminary designs were presented to the client featuring a central hub constructed from Western Red Cedar surrounded by a range of Mediterranean trees and plants. The proposed artist studios match the existing style of the surrounding barns and create an open workspace with views into the beautiful garden.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Copyright 2021 RPH Design Studio Ltd.